Blogi

Uudistuminen ei ole yksilölaji

Uudistumisessa on jo ihan sanana jotain samaa kuin keväässä. Pimeys ja harmaus jäävät taakse. Valo ja aktiivisuus lisääntyvät, kaikki kasvaa, aurinko paistaa ja ihmiset hymyilevät enemmän. Uudistuminen ja kevät henkivät myönteisiä asioita. Uudistumisen tavoitteena on ladata organisaatioihin ja ihmisiin energiaa, joka parantaa toimintaa.

Uudistuminen on välillä myös haastavaa. Monesti pitää luopua jostain tutusta ja turvallisesta. Hetkelliset vaikeudet kuuluvat kuitenkin asiaan, kuten myös hallittu riskinotto. Uudistuminen vaatii rohkeutta. Fakta kuitenkin on, että harva yritys menestyy tekemällä asioita kuten aina ennenkin. Silloin ei yleensä saavuteta edes sitä, mitä on tähän asti saavutettu.

Omistautuneisuus siivittää hyvään henkilöstökokemukseen

Me Corporate Spiritissä uudistumme kuuntelemalla sekä asiakkaita että itseämme erityisen tarkasti. Mielestämme keskeisintä yrityksen menestyksen ja tuloksellisuuden rakentamisessa on hyvä asiakas- ja henkilöstökokemus. Tätä painottaa myös Koneessa pitkään toimitusjohtajana toiminut Matti Alahuhta kirjassaan. Erinomainen asiakaskokemus ja sen jatkuva kehittäminen vauhdittaa kasvua.

Henkilöstön omistautuneisuus näkyy hyvän asiakaskokemuksen tuottamisena ja innostuksena omaan työhön. Parhaimmillaan näiden kahden liitosta syntyy itseään ruokkiva positiivinen kierre. Asiakkaalta saatu myönteinen palaute on monille kaikkein arvokkainta, sitä se on myös meille, koska se kertoo meidän olevan oikealla reitillä. Kehittävä palaute auttaa tarkentamaan suuntaa.

Uudistuminen lähtee vastuunottamisesta

Uudistumista edistetään innostavalla ja osallistavalla esimiestyöllä ja johtamisella. Lisäksi tarvitaan jokaisen työyhteisön jäsenen henkilökohtaista vastuunottoa ja halua kehittää yrityksen toimintaa. Tästä puhutaan vielä aivan liian vähän. Vastuuta oman työn onnistumisesta ei voi ulkoistaa esimiehelle tai kollegalle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö onnistumiseen tarvita tukea muulta organisaatiosta ja johdolta onnistumisen edellytysten luomiseksi.

Polttoaineeksi tarvitaan yrityksen selkeä suunta ja mukaansa tempaava tarina, josta jokainen löytää oman roolinsa ja sen merkityksen. Kokemuksemme mukaan juuri työn merkityksellisyys on voimakas motivaattori, jolla on erityinen merkitys asiantuntijaorganisaatioissa. Yhdessä tekeminen ja yhteiset tavoitteet ovat tärkeitä draivereita, sillä onnistuminen ei ole yksilölaji.

Uutta suuntaa etsimässä

Uudistumisen suunnan määrittely käynnistyy kun yrityksen vahvuudet ja kehittämisen alueet on saatu näkyväksi henkilöstöltä kysymällä. Jokaisella ihmisellä organisaatiossa on tahtoa menestykseen ja hyvään työyhteisöön – ja halua sen parantamiseen. Kun päästään yhdessä kartalle, on helppoa kohdistaa kehittäminen ja toiminnan vahvistaminen oikeisiin asioihin. Konsteja on monia, emmekä jätä ketään yksin. Uudistumisen kautta saavutettu onnistuminen tehdään yhdessä. Corporate Spiritissä intohimomme on auttaa ihmisiä ja organisaatioita onnistumaan, menestymään ja antamaan itsestään parhaansa. Uudistutaan rohkeasti yhdessä – ihmisten kanssa!

Annetaan kevät tuulien puhaltaa meihin uutta voimaa ja energisoidutaan uudistumisen tielle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *