#innostavimmat

Suomalainen Kirjakauppa Oy

suomalainenkirjakauppaoy
  • TYÖNTEKIJÖITÄ: 600
  • LIIKEVAIHTO (2017): 107,4 miljoonaa euroa
  • TOIMITUSJOHTAJA: Minna Kokka
  • JOHTAMISMOTTO: Vastuullisuus, laatu, rohkeus, läheisyys
  • KOTISIVUT: www.suomalainen.com

Suomalainen Kirjakauppa Oy on vuonna 1912 perustettu erikoiskirjakauppa. Suomen suurimmaksi, valtakunnalliseksi kirjakauppaketjuksi Suomalainen Kirjakauppa kasvoin 1990-luvulla. Myymäläketjua täydentämään perustettuun vuonna 1999 verkkokauppa Suomalainen.com. Vuodesta 2011 Suomalainen Kirjakauppa on osa Otava-konsernia, joka on suomalainen perheyritys.

Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä, hyötyä ja sisältöä elämän kaikissa vaiheissa ja tilanteissa. Asiakas voi valita sopivimman tavan asioida kanssamme: Suomalainen Kirjakauppa palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita 65 myymälässä 41 paikkakunnalla Rovaniemeltä Helsinkiin sekä verkkokauppa Suomalainen.comissa.


Omistautuneisuuden rakennuspalikat

Johtaminen ja esimiestyötä ohjaavat yrityksen arvot. Arvot myös elävät ja näkyvät yrityksen arjessa.  

Vastuullisuus; Meille vastuullisuus tarkoittaa vastuuta omasta työsuorituksesta, avoimuutta, luotettavuutta ja oikeudenmukaisuutta.

Laatu; Laatu tarkoittaa meille sitä, että toimintamme on tasalaatuista, kilpailukykyistä ja tuloksellista. Laatu syntyy kyvystä uudistaa toimintatapoja ja kyvystä kehittyä ammatillisesti.

Rohkeus; Rohkeus pitää sisällään kunnianhimoiset tavoitteet ja kaupallisen ajattelun – kannustamme onnistumiseen ja oppimiseen.

Läheisyys; Läheisyys puolestaan tarkoittaa sitä, että teemme työtä yhdessä yli yksikkö- ja yritysrajojen, hyvässä hengessä ja toista kunnioittaen – työssämme on sydän mukana.


Innostavaa yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Avoin ilmapiiri, hyvä johtaminen, ammatillisen kehittymisen tukeminen, selkeä viestintä sekä henkilöstön osallistaminen toiminnan kehittämiseen luovat innostavan työpaikan. Päätöstenteko on avointa ja siinä kuunnellaan henkilöstöä. Strategiat ja tavoitteet yksilö, tiimi- ja yritystasolla viestitään henkilöstölle selkeästi ja avoimesti. Edistämme jokainen omalta osaltamme hyvää työilmapiiriä.