#innostavimmat

Suomen innostavimmat työpaikat palkittiin jo viidettä kertaa Finlandia-talossa 5.2.2020. Aamupäivän aikana päästiin kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja johtamisen kehittämisestä,  itseohjautuvuudesta, työelämän unelmista sekä vaikuttumaan suomalaisista menestystarinoista. 

Eezy Spiritin Spirit Designer Laura Santasalo avasi tilaisuuden kertomalla yrityksen uudesta nimestä osanan Eezy-konsernia ja miten olemme mukana auttamassa suomalaista työelämään menestymään entistä paremmin. Lisäksi hän kertoi, miten merkittävä Eezy Spiritin Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus on suomalaisille organisaatioille.

Eezy Oyj:n toimitusjohtaja  Sami Asikainen puhui tilaisuudessa työelämän unelmista ja yhdessä tekemisen merkityksestä Eezy-konsernissa. Hän puhui hyvän ja innostavan johtamisen merkityksestä unelmien toteutumisessa sekä työn merkityksellisyydestä ihmisille. Innostuksella on tutkitusti suora korrelaatio tulokseen ja yhdessä innostumalla myös menestytään paremmin.

Seuraavaksi lavalle nousi OP Ryhmän henkilöstöjohtaja  Hannakaisa Länsisalmi, joka puhui OP:n muutosmatkasta itseohjautuvaksi organisaatioksi. Heillä itseohjautuvuus tarkoittaa yhdessä ohjautuvuutta. Pyritään rakentamaan itseohjautuvia tiimejä, joilla on yksilöiden sijaan, valta ja vapaus toteuttaa työtään parhaaksi katsomallaan tavalla. Johtamisessa on tehty filosofinen muutos, jossa fokus on siirtynyt yksilöiden sijaan erinomaisen tiimin suorituksen mahdollistamiseen ja esteiden poistamiseen arjen työssä.

Viimeisenä puhujana yleisöä viihdytti erittäin pidetty key note -puhuja ja Ruohonjuuri Oy:n toimitusjohtaja Arto Ranta-aho. Hän kertoin Ruohonjuuren johtamiskulttuurista ja erityisesti kultivoivasta johtamisessa, jossa yhdistyy johtajan vahva itsetuntemus ja kyky olla aidosti henkilöstön käytettävissä. Kultivoiva johtaminen perustuu kiinnostukseen ympäröivästä maailmasta ja elämän diversiteetin ymmärtämisestä. Jokainen työntekijä on yksilö ja häntä tulee ymmärtää osana kokonaisuutta. 

Ruohonjuuri on sosiaalisesta turvallinen työpaikka, jossa ihmillisyys, yhdessä tekeminen ja yrityksen sielu istuu jokaisessa työntekijässä. Ainutlaatuinen asiakaskokemus ja työntekijäkokemus yhdistyvät jäljettelemättömällä tavalla, jonka voi koea vain Ruohonjuuressa.

Tilaisuuden päätteeksi pyydettiin kaikkia palkituttuja organisaatioita #innostavimmat-paneelikeskusteluun kertomaan organisaationsa matkasta huipulle.

Merkitykselliseksi menestymisessä koettiin mm. hyvien työntekijöiden pysyvyys ja uusien hyvien tyyppien rekrytointi, pitkäjänteinen työ menestymisen eteen ja vastuun antaminen työyhteisölle.

Tyypillistä menestyville johtamiskulttuureille on arvojohtaminen ja yhdessä niistä päättäminen, ihmisten kuunteleminen ja huumorilla asioihin suhtautuminen. 

Tärkeimmiksi asioiksi paneeli listasi tulevaisuuden johtamisessa välittämisen, lähimmäisen rakkauden ja aitouden.

Suomen innostavimmat työpaikat 2019

Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus perustuu Eezy Spiritin toteuttamiin henkilöstötutkimuksiin. Vuonna 2019 yritys toteutti muutamalle sadalle suomalaisorganisaatiolle henkilöstötutkimuksen. Näihin tutkimuksiin vastasi yli 80.000 suomalaista.

Kaikki Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -tunnustuksen saaneet ja parhaisiin tuloksiin yltäneet julkaistiin Suomen innostavimmat työpaikat -listalla.

 

PIENET ORGANISAATIOT

Pienten organisaatioiden (30-149 henkilöä työllistävät) sarjassa Suomen innostavin työpaikka 2019 on CoreHw Oy. Palkinnon vastaanotti henkilöstöpäällikkö Milla Kuisma ja toimitusjohtaja Tomi-Pekka Takalo. Toimitusjohtaja Takalo kertoi olevansa erittäin tyytyväinen yrityksen saamasta tunnustuksesta. ”CoreHW:n tavoitteena on olla toimialamme halutuin työnantaja. Eezy Spiritin henkilöstökysely toimii yhtenä erinomaisena työkaluna tässä tavoitteessa. Kyselyn avulla olemme saaneet johdonmukaista palautetta henkilöstöltä toiminnan kehittämiseen. Luonnollisesti tällainen mahtava tulos lämmittää mieltä, ja kertoo yrityksen positiivisesta kehityksestä sekä hienosta tekemisen meiningistä.” Lue lisää CoreHW Oy:stä tästä!

KESKISUURET ORGANISAATIOT

Keskisuurten organisaatioiden (150-1000 henkilöä työllistävät) sarjan voittaja Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -listalla on Suomalainen Kirjakauppa OyPalkintoa saapuivat vastaanottamaan kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola, HR-päällikkö Kristian Tötterman ja hr-koordinaattori Ida Hakala. Tötterman kiitti Suomalaisen Kirjakaupan saamasta tunnustuksesta ja kertoi, että tunnustus on yritykselle vuosi vuodelta merkittävämpi ja tunnustus kannustaa panostamaan jatkossakin yrityksen vahvuuksiin. Lue lisää Suomalaisesta Kirjakaupasta tästä!

SUURET ORGANISAATIOT

Suurten organisaatioiden (yli 1000 henkilöä työllistävät) sarjan voittaja Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -listalla on Osuuskaupa Suur-Savo, josta palkintoa saapuivat vastaanottamaan toimitusjohtaja ja kauppaneuvos Heikki Hämäläinen ja henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen. Toimitusjohtaja Hämäläinen toteaa, että heillä arvostetaan toinen toisia, työtä ja asiakkaita. ”Olemme ylpeitä omasta osaamisesta ja omasta maakunnasta. Luottamus ja arvostus ovat tekemisen perusta. Olemme ylpeitä ja nöyrän kiitollisia kuulumisesta Suomen parhaimmistoon AAA-luokkaan isojen työnantajien keskuudessa. On hienoa, että meidän tärkeimmät voimavarat ja resurssit eli me, kaikki suursavolaiset, voimme kokea työssämme työniloa ja -imua,  hän kertoo. Lue lisää Suur-Savosta tästä!

SUURIN NOUSIJA 2019

Eezy Spirit palkitsi myös Suurimman nousijan, joka on parantanut henkilöstötutkimuksensa kokonaistulosta eniten tunnustuksen saaneista viime vuoteen verrattuna. Tämän palkinnon saavutti rakennusautomaatioalan yritys Ouman Oy. Palkintoa saapuivat noutamaan toimitusjohtaja Matti Lipsanen ja henkilöstöasiantuntija Reea Lehvilä. Toimitusjohtaja Lipsanen kiitti palkinnosta kaikkai oumanlaisia. Olen kiitollinen siitä palautteesta mitä olemme tämän tutkimuksen kautta henkilöstöltä saaneet. Se on antanut meille selkeän priorisoidun listan asioista esimiehille työstettäväksi. Näihin asioihin keskittymällä olemme saavuttaneet tämän huiman nousun työtyytyväisyydessä,”  hän kiteyttää. Lue lisää Ouman Oy:stä tästä!

#INNOSTAVIMMAT-TILAISUUDEN FIILISKUVIA

(Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvat: Musta ja Valkoinen/Vilhelmi Sjöström) 

Eezy Spirit onnittelee kaikkia palkittuja yrityksiä ja kiittää osallistujia hienosta tilaisuudesta. Nähdään ensi vuonna!