#innostavimmat

Suomen innostavimmat työpaikat palkittiin jo neljättä kertaa Finlandia-talossa 5.2.2019. Aamupäivän aikana päästiin kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja innostavan työyhteisön rakentamisesta, vaikuttumaan suomalaisista menestystarinoista ja nauttimaan herkullista aamiaista.

Corporate Spiritin Spirit Designer Laura Santasalo avasi tilaisuuden kertomalla tulevaisuuden menestyskulttuurin muotoilemisesta ja millaisia rakennuspalikoita yhteiseen ja innostavaan toimintakulttuuriin tarvitaan. Lisäksi Corporate Spiritin edustajat esittelivät Suomen innostavimpien työpaikkojen merkityksellisyyttä suomalaiselle työelämälle sekä ainutlaatuisen tunnustuksen uudistumista ja valintakriteerejä.

Lindström Groupin Suomen toimintojen henkilöstöjohtaja Sami Laine puhui tilaisuudessa henkilöstön kuuntelun, yhteisten unelmien ja yhdessä tekemisen merkityksestä organisaatiolle. Lindströmillä yhteinen unelmointi henkilöstön kanssa on osa yhtiön strategiatyötä ja siihen on varattu riittävästi aikaa. Lindströmin johtamisessa ja ihmisten kohtaamisessa vallitsee WE CARE -kulttuuri. Kyse on siitä, että ihmisiä johdetaan sydämellä ja empaattisesti. Tämä ihmisistä välittäminen näkyy myös asiakkaalle asti. Panostamalla hyvään henkilöstökokemukseen saadaan aikaan vaikuttava asiakaskokemus, joka heijastuu kaikkialle Lindströmissä we care -kulttuurina. 

Seuraavaksi lavalle nousi pidetty key note -puhuja, kirjailija ja ratkaisukeskeinen valmentaja Ulrika Björkstam GoodCo Oy:stä. Hän puhui kasvun paikka -teemalla resilienssistä, unelmista ja organisaatioiden muutoskykyisyydestä. Ulrika kuljetti yleisöä vaikuttavasti tunnetilasta toiseen, kun hän kertoi omasta kasvun paikastaan vaikean onnettomuuden jälkeen. Hän nosti esille myös hyvän mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin merkityksen työn stressaavuuteen liittyvien seikkojen vähentämiseksi. Yleisö sai myös käytännön vinkkejä resilienssin edistämiseen suomalaisilla työpaikoilla.

Suomen innostavimmat työpaikat 2018

Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus perustuu Corporate Spiritin toteuttamiin henkilöstötutkimuksiin. Vuonna 2018 yritys toteutti muutamalle sadalle suomalaisorganisaatiolle henkilöstötutkimuksen. Näihin tutkimuksiin vastasi yli 80.000 suomalaista.

Kaikki Suomen innostavimmat työpaikat 2018 -tunnustuksen saaneet ja parhaisiin tuloksiin yltäneet julkaistiin Suomen innostavimmat työpaikat -listalla.

 

PIENET ORGANISAATIOT

Pienten organisaatioiden (30-149 henkilöä työllistävät) sarjassa Suomen innostavin työpaikka 2018 on NEOT Oy. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Petri Appel, Sustainability Director Timo Huhtisaari, viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Milla Asikainen ja Customer Service & HSEQ Manager Ida-Kaisa Kemppi. Toimitusjohtaja Appel kertoi olevansa erittäin tyytyväinen yrityksen saamasta tunnustuksesta. NEOT:ssa on kannustava ja innostunut ilmapiiri sekä toimintakulttuuri NEOT Spirit, jonka tavoitteena on, että jokainen neotlainen pystyy olemaan paras versio itsestään niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Lue lisää Neot Oy:stä tästä!

KESKISUURET ORGANISAATIOT

Keskisuurten organisaatioiden (150-1000 henkilöä työllistävät) sarjan voittaja Suomen innostavimmat työpaikat 2018 -listalla on Suomalainen Kirjakauppa OyPalkintoa saapuivat vastaanottamaan toimitusjohtaja Minna Kokka, HR-päällikkö Kristian Tötterman ja myynti- ja asiakkuusjohtaja Mervi Jäntti. Tötterman kiitti Suomalaisen Kirjakaupan saamasta tunnustuksesta ja kertoi, että tunnustus on yritykselle vuosi vuodelta merkittävämpi ja tunnustus kannustaa panostamaan jatkossakin yrityksen vahvuuksiin. Lue lisää Suomalaisesta Kirjakaupasta tästä!

SUURET ORGANISAATIOT

Suurten organisaatioiden (yli 1000 henkilöä työllistävät) sarjan voittaja Suomen innostavimmat työpaikat 2018 -listalla on Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, josta palkintoa saapuivat vastaanottamaan HR-asiantuntija Viveca Särkelä ja asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala. Naiset kertoivat tunnustuksen olevan Eepeelle pitkällisen kehittämistyön tulos. Eepeessä panostetaan hyvään esimiestyöhön sekä monipuoliseen esimiesten tukemiseen. Innostusta rakennetaan työkaverista välittämällä arvostuksen ja kannustuksen kautta. Lue lisää Eepeestä tästä!

SUURIN NOUSIJA

Corporate Spirit palkitsi myös Suurimman nousijan, joka on parantanut henkilöstötutkimuksensa kokonaistulosta eniten tunnustuksen saaneista viime vuoteen verrattuna. Tämän palkinnon saavutti autoalan perheyritys MetroAuto Oy. Palkintoa saapuivat noutamaan toimitusjohtaja Jussi Rapala, hallituksen puheenjohtaja Satu Wrede ja henkilöstöpäällikkö Noora Olsson. MetroAuton edustajat kiittivät palkinnosta ja kertoivat olevansa otettuja saavutuksestaan. Heidän tavoitteenaan on olla autoalan paras työpaikka vuonna 2020. Lue lisää MetroAuto Oy:stä tästä!

#INNOSTAVIMMAT -TILAISUUDEN FIILISKUVIA. ENJOY!

(Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvat: Brand Photo/Markku Lempinen) 

Corporate Spirit onnittelee kaikkia palkittuja yrityksiä ja kiittää osallistujia hienosta tilaisuudesta. Nähdään ensi vuonna!