Blogi

Innostavimmissa työpaikoissa omistautuneisuus näkyy arjessa

Innostavimmat työpaikat 2018 on jälleen valittu ja parhaat palkittu. On huikeaa nähdä ja todentaa, miten pitkäjänteinen ja yhdessä henkilöstön kanssa tehty kehittäminen kantaa hedelmää. Olemme ylpeitä ja onnellisia asiakkaidemme menestyksestä!

Innostus on vahva draiveri onnistumisiin. Kun sanotaan, että usko siirtää vuoria, niin innostuksella tehdään ihmeitä. Innostunut ihminen saa asioita aikaan ja tuottaa tulosta. Innostus tekee elämästä mielenkiintoisempaa ja luovempaa, ja se myös edistää yksilön hyvinvointia ja jaksamista. Innostus on tulevaisuuden arvonluojan, inhimillisen pääoman, tärkein aines.

Innostus ennustaa tuottavuutta paremmin kuin pelkkä työtyytyväisyys. Kun tyytyväisyys on passiivinen tila, innostus on aktiivinen tila, joka johtaa työn imuun ja omistautumiseen. Omistautuneisuudella on tutkitusti suora yhteys parempaan liiketulokseen ja erinomaisen asiakaskokemuksen tuottamiseen. Näitä kaikki organisaatiot tavoittelevat.

Mikä sitten erottaa innostavat ja omistautuneet organisaatiot muista? Innostavimmissa organisaatioissa johtamis- ja toimintakulttuuri sekä työnantajakuva ovat merkittävästi muita paremmalla tasolla, ja johtoon luotetaan. Henkilöstö voi aidosti vaikuttaa päätöksentekoon, ja työnantaja kohtelee työntekijöitään reilusti ja tasapuolisesti. Lisäksi toiminnan kehittämiseen ja työhyvinvointiin panostetaan muita organisaatioita enemmän. Näitä asioita jatkuvasti kehittämällä kasvatetaan henkilön omistautuneisuutta ja innostusta.

Omistautuneisuus näkyy ja kuuluu innostavissa organisaatioissa itsestään selvänä osana perusarkea.

Omistautuneisuus näkyy ja kuuluu innostavissa organisaatioissa itsestään selvänä osana perusarkea. Kun pari päivää palkintojen jaon jälkeen jututin erästä Suomalaisen Kirjakaupan työntekijää kohdattuani hänet myymälässä oman työnsä äärellä, hän kertoi – innostuneena tietenkin – ensin ylpeänä voitosta, ja samaan hengenvetoon sen, että jokaisena päivänä on kiva tulla töihin. Ja että näin on ollut jo monta vuotta.

Menestykseen tarvitaan aina muita, ja siksi innostuminen ja innostaminen ratkaisevat parhaiden ihmisten mukaan saamisessa. Katsele ympärillesi – innostus näkyy päälle, ja mikä parasta, se myös tarttuu helposti.

 

Tarttuvan innostavaa arkea!

 

Laura Santasalo

Spirit Designer
Corporate Spirit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *