#innostavimmat

Suomalainen Kirjakauppa Oy

Työntekijöitä 500
Liikevaihto (2017): 108 m€
Toimipaikat: 60
Toimitusjohtaja: Minna Kokka
Henkilöstöjohtaja: Pirjo Hämäläinen
Johtamismotto: Vastuullisuus, laatu, rohkeus, läheisyys (yrityksemme arvot)
Aikaisemmat listavuodet: 1. sija vuosina 2017 ja 2016
Nettisivu: www.suomalainen.com

Suomalainen Kirjakauppa on vuonna 1912 perustettu erikoiskirjakauppa. Suomen suurimmaksi, valtakunnalliseksi kirjakauppaketjuksi Suomalainen Kirjakauppa kasvoi 1990-luvulla. Myymäläketjua täydentämään perustettiin vuonna 1999 verkkokirjakauppa Suomalainen.com. Vuodesta 2011 Suomalainen Kirjakauppa on osa Otava-konsernia, joka on suomalainen perheyritys.

Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä, hyötyä ja sisältöä elämän kaikissa vaiheissa ja tilanteissa. Asiakas voi valita sopivimman tavan asioida kanssamme: Suomalainen Kirjakauppa palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita 60 myymälässä 41 paikkakunnalla Rovaniemeltä Helsinkiin sekä verkkokauppa Suomalainen.comissa.

Visio ja missio

Missio: Tarjoamme asiakkaillemme monipuolisen ja laadukkaan valikoiman sekä ideoita, hyötyä ja sisältöjä elämään saumattomalla asiointikokemuksella.

Visio: Olemme valtakunnallinen, kannattavasti kasvava yritys, joka toimillaan ansaitsee asiakkaidensa, työntekijöidensä sekä yhteistyökumppaniensa arvostuksen

Asiakaslupaus: Tarjoamme asiakkaillemme Suomen parhaan asiointikokemuksen

Arvot

Vastuullisuus, laatu, rohkeus ja läheisyys

Omistautuneisuuden rakennuspalikat

Johtaminen ja esimiestyötä ohjaavat yrityksen arvot. Arvot myös elävät ja näkyvät yrityksen arjessa.  

Vastuullisuus; Meille vastuullisuus tarkoittaa vastuuta omasta työsuorituksesta, avoimuutta, luotettavuutta ja oikeudenmukaisuutta.

Laatu; Laatu tarkoittaa meille sitä, että toimintamme on tasalaatuista, kilpailukykyistä ja tuloksellista. Laatu syntyy kyvystä uudistaa toimintatapoja ja kyvystä kehittyä ammatillisesti.

Rohkeus; Rohkeus pitää sisällään kunnianhimoiset tavoitteet ja kaupallisen ajattelun – kannustamme onnistumiseen ja oppimiseen.

Läheisyys; Läheisyys puolestaan tarkoittaa sitä, että teemme työtä yhdessä yli yksikkö- ja yritysrajojen, hyvässä hengessä ja toista kunnioittaen – työssämme on sydän mukana.

Innostavaa yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Avoin ilmapiiri, hyvä johtaminen, ammatillisen kehittymisen tukeminen, selkeä viestintä sekä henkilöstön osallistaminen toiminnan kehittämiseen luovat innostavan työpaikan. Päätöstenteko on avointa ja siinä kuunnellaan henkilöstöä.

Strategiat ja tavoitteet yksilö, tiimi- ja yritystasolla viestitään henkilöstölle selkeästi ja avoimesti.

Edistämme jokainen omalta osaltamme hyvää työilmapiiriä.