#innostavimmat

Taco Bell

TacoBell_color_logo_pysty
  • TYÖNTEKIJÖITÄ: 150
  • LIIKEVAIHTO (2018): TBA (alustava noin 6 m€)
  • TOIMITUSJOHTAJA: Sarita Lehtinen
  • JOHTAMISMOTTO: Työntekijöiden kautta tulokseen
  • KOTISIVUT: www.tacobell.fi

Kaikki sai alkunsa Kaliforniasta vuonna 1962, jolloin Glen Bell avasi ensimmäisen Taco Bell -ravintolansa Etelä-Kaliforniaan. 56 vuotta myöhemmin tacokellot soivat yhteensä yli 7000 ravintolassa 28 eri maassa, ja Taco Bell on noussut maailman suurimmaksi meksikolaistyyliseksi franchise-periaatteella toimivaksi pikaruokaketjuksi.

Ketju tarjoaa tilauksesta tehtyjä ja räätälöityjä tacoja, burritoja, quesadilloja ja nachoja hyvällä palvelulla, nopeasti ja helposti joko paikan päällä nautittaviksi tai kotiin vietäviksi. Taco Bell on enemmän kuin pelkkä pikaruokaravintola – se edustaa kokonaista elämäntyyliä, jonka kiteyttää sloganimme ”Live más!”.

Taco Bellissä huolehditaan henkilökunnasta erityisen hyvin ja henkilökunta luokin tunnelman ja asiakasviihtyisyyden; Taco Bell on yhteisö, johon halutaan kuulua. 

 

Omistautuneisuuden rakennuspalikat

Huomioimme ihmiset aina yksilöinä, rekrytoinnista lähtien. Panostamme hyvään perehdytykseen ja arvostamme jokaisen työpanosta. Kaikki työtehtävät ovat meillä yhtä tärkeitä ja tukevat Taco Bellin strategiaa. Henkilöstön kuunteleminen ja osallistaminen on myös tärkeä osa Taco Bellin kulttuuria. Tiimin rakentaminen jokaiseen ravintolaan on osa ravintolapäällikön toimenkuvaa ja siinä onnistumista mitataan ja tuetaan.


Innostavaa yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Palkitseminen ja tunnustus. Meillä annetaan tunnustusta henkilöiden hyvistä suorituksista ja aina yleisön edessä, oli se sitten oma tiimi tai asiakkaat. Tunnustuksia annetaan kilvan työkavereille, alaisille ja esimiehille. Meillä panostetaan myös Taco Bellille tärkeän Live Más -hengen luomiseen, kokoonnumme muun muassa kuukausittain erilaisten aktiviteettien pariin.