#innostavimmat

S-Pankki -konserni

K8L0E5dARFvOdSqTPd5WW0dGgIU50e

Ison talon edut, pienen talon into!

Me S-Pankissa pyrimme siihen, että asiakas kokee aina saavansa vähän enemmän kuin osasi odottaakaan. Haluamme haastaa toimialan totuttuja käytäntöjä ja mahdollisuuksia vaikuttaa on valtavasti. Meillä työntekijät saavat reilusti vastuuta ja tilaisuuksia kehittää palveluita noin kolmelle miljoonalle S-ryhmän asiakasomistajalle, joille haluamme tarjota ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä palveluita. Vaikka teemme vaativaa asiantuntijatyötä, emme silti turhia jäykistele.

S-Pankki on jo kuusi kertaa valittu Suomen vastuullisimmaksi pankiksi (Sustainable Brand Index). Vastuullisuus tarkoittaa meille myös sitä, että pidämme hyvää huolta työntekijöistämme. S-Pankin taustalla vaikuttava S-ryhmä tarjoaa ison talon ainutlaatuisia voimavaroja ja mahdollisuuksia. Vaikka olemmekin osa isoa S-ryhmää, toimimme ketterästi ja meiltä löytyy pienen talon intoa tehdä ja kehittää. Kun työntekijät ovat onnellisia, yrityskin voi hyvin.


Omistautuneisuuden rakennuspalikat

Me S-Pankissa uskomme, että organisaatiokulttuuri vaikuttaa vahvasti työntekijöiden hyvinvointiin ja organisaation menestykseen. Olemme puhuneet kulttuurista paljon ja yhdessä määritelleet, mitkä asiat ovat meille tärkeitä ja miten haluamme asiat omalla työpaikallamme hoitaa. Kulttuuri rakentuu ja vahvistuu arjen pienillä, ja isommillakin, teoilla ja valinnoilla. S-Pankin kulttuurin kulmakivet ovat: asiakaskeskeinen, nopea ja ketterä, tietoon pohjautuva, innovatiivinen, yhteistyökykyinen sekä voittava.


Innostavaa yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Sisäinen sosiaalisen median kanava on ollut eri muodoissa käytössä S-Pankissa jo vuosia ja sitä kautta henkilöstöä on innostettu keskustelemaan ja ideoimaan. Keskustelussa ovat mukana kaikki toimitusjohtajasta lähtien. Sisäisessä somessa jaetaan S-Pankin ”viralliset” sisäiset tiedotteet ja uutiset sekä käydään vapaata avointa keskustelua, ideoidaan yhdessä sekä jaetaan osaamista, ja onnistumisia. Keskusteluun osallistumisen kynnys on matala ja toisten julkaisuja peukutetaan ahkerasti.