#innostavimmat

Osuuskauppa Maakunta

OKMaakuntaLogo
  • TYÖNTEKIJÖITÄ: 450
  • LIIKEVAIHTO (2018): 172,2 miljoonaa euroa
  • TOIMITUSJOHTAJA: Hannu Pelkonen
  • JOHTAMISMOTTO: Johtaminen Osuuskauppa Maakunnassa on strategian mukaista, määrätietoista, kunnianhimoista, energisoivaa ja ihmisläheistä
  • KOTISIVUT: www.maakunta.fi

Osuuskauppa Maakunta on kainuulaisten oma kauppa

Osuuskauppa Maakunta on vuonna 1917 perustettu monialayritys, jonka omistavat n. 35 000 kainuulaista asiakasomistajaa. Osuuskauppa Maakunnan toimialoja ovat päivittäis- ja käyttötavarakauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä polttonestekauppa. Maakunta on liikevaihdoltaan suurin Kainuuseen rekisteröity yritys, joka ja työllistää suoraan 450 kainuulaista.

Visio ja missio

Toiminta-ajatus: Tuotamme kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille kannattavasti
Visio: Ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta kaupasta

Arvot

Olemme asiakasta varten
Kannamme vastuuta ihmisistä, ympäristöstä ja Kainuusta
Uudistamme jatkuvasti toimintaamme
Toimimme tuloksellisesti


Omistautuneisuuden rakennuspalikat

Henkilöstön osaaminen on nostettu keskiöön ja tavoitteena on alan palveluhenkisin ja osaavin henkilökunta. Osallistamme henkilökuntaa toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Esimiesten osaamisen kehittämisen tavoitteena on tasalaatuinen johtaminen toimipaikasta riippumatta. Huolehdimme henkilöstön jaksamisesti sujuvaa työtä kehittämällä ja tuemme henkilöstöä monin keinoin työkyvyn ylläpitämisessä. 


Innostavaa yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Henkilökunnalla on lupa ilahduttaa asiakkaita sovituissa rajoissa. Henkilökunta on löytänyt kymmeniä erilaisia ilahduttamisen tapoja ja uusia ideoita tuntuu löytyvän koko ajan. Tästä on syntynyt molemmin puoleista iloa, niin asiakkaille kuin työntekijöillekin.

Työryhmien tulospalkitsemismallin muutos sai henkilökunnan kiinnostuksen heräämään myynnin tekemiseen ja parempaan tulokseen. Henkilökunta tietää miten onnistumisia mitataan ja miten voit itse vaikuttaa asioihin. Nyt palkitsemisen mittareita seurataan aktiivisesti ja ne herättävät keskustelua.

Vietimme Maakunta 100v –juhlia keväällä 2017 ja tähän kuvaan ehti osa henkilökunnasta. Taustalla Kainuun kauniita maisemia.