#innostavimmat

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag

Työntekijöitä   1015
Liikevaihto (2016):   330 m€
Toimipaikat:   Lähes 60
Toimitusjohtaja:   Hannu Krook
Aikaisemmat listavuodet:   -
Nettisivu:   www.varuboden-osla.fi

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag on asiakasomistajien omistama Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla toimiva S-ryhmään kuuluva itsenäinen alueosuuskauppa. Osuuskauppa harjoittaa päivittäis- ja käyttötavarakauppaa, rautakauppaa, puutarha- ja kukkamyyntiä, liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa sekä ravintolatoimintaa. Osuuskaupalla on toimialueellaan lähes 60 toimipaikkaa ja lisäksi sillä on valtakunnallisia ja alueellisia yhteistyökumppaneita. Varuboden-Osla on toimialueellaan merkittävä työnantaja työllistäen yli 1 000 oman alansa ammattilaista.

Alueellisuus ja yhteisöllisyys ilmenevät monin tavoin Varuboden-Oslan runsaan 68 000 asiakasomistajan huomioimisessa. Osuustoiminnallisten periaatteiden mukaisesti Varuboden-Osla käyttää liiketoiminnastaan syntyvän liikevoiton alueensa ja asiakasomistajiensa hyväksi. Myös Varuboden-Oslan yhteistyökumppaneiksi on valittu sellaisia yrityksiä, organisaatioita ja tapahtumia, joilla on alueellista merkitystä. 

Visio ja missio

Missio: Tarjoamme kaksikielisesti niin paljon palveluita ja etuja asiakasomistajillemme, mikä on taloudellisesti mahdollista.

Visio: Ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta kaupasta


Arvot


Omistautuneisuuden rakennuspalikat

Toimintaperiaatteidemme mukaisesti hyvä johtajuus kuuluu kaikille ja esimiestemme osaamiseen onkin panostettu runsaasti viime vuosina. Hyvä johtajuus näkyy kaikkialla, niin työn tekemisessä, kahvihuoneessa kuin työntekijöiden välisissä suhteissakin. Näkemyksemme mukaan jokainen työntekijä on oman työnsä paras asiantuntija ja työntekijöitä osallistetaankin paljon erilaisissa osuuskauppatason kehitystyöryhmissä.

Esimiestyöhön panostamisen lisäksi, myös työhyvinvointiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Työnantaja tukeekin niin vapaa-ajan harrastuksia kuin tarpeen mukaan myös muokkaa työtehtäviä työkyvyn heikentyessä ja osoittaa näin jokaisen työpanoksen olevan merkityksellinen.

Innostavaa yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Työkavereilla keskenään ja esimiehillä on aina mahdollisuus pikapalkita toisiaan huomatessaan erinomaisia suorituksia, joko lahjakortein tai kahvihuoneen pöydältä löytyvästä kulhosta suklaapatukalla. Pienistä arjen huppusuorituksista syntyy hyvä mieli – niin työntekijöille kuin asiakkaillekin. Sinulle – För dig!