#innostavimmat

Berggren Oy

Työntekijöitä   160
Liikevaihto (2016):   29 m€
Toimipaikat:   10
Toimitusjohtaja:   Hannu Syrjälä
Henkilöstöjohtaja:   Kati Sasse
Johtamismotto:   Näkemystä ja intohimoa: asiakkaidemme ja asiantuntijoidemme vuoropuhelua on ilo olla rakentamassa ja tukemassa.
Aikaisemmat listavuodet:   -
Nettisivu:   www.berggren.eu

Berggren on täyden palvelun IPR-talo ja yrityksen strateginen kumppani liiketoiminnan kasvussa ja kehittämisessä. Jo 80 vuotta olemme innostuneet asiakkaidemme ideoista. Huippuasiantuntijoillamme on monipuolista teknologista sekä juridista osaamista tulokselliseen IPR-johtamiseen. Helsingin päätoimipaikan lisäksi palvelemme monissa Suomen kasvukeskuksissa ja USA:ssa. Kansainvälisen verkostomme kautta toimimme maailmanlaajuisesti.

Visio ja missio

Missio: Luomme kilpailuetua ja arvoa asiakkaan liiketoimintaan.

Visio: Berggren on vahvasti kansainvälinen täyden palvelun IPR-talo.

Asiakaslupaus: Asiakkaamme – olivatpa ne globaaleja pörssiyrityksiä tai kasvuhakuisia pienempiä toimijoita – haluavat hyödyntää tuotekehitys- ja suunnittelutyönsä tuloksia parhaalla mahdollisella tavalla. Me tarjoamme monipuoliset IPR-palvelumme tukemaan heidän tuotteidensa ja palveluidensa elinkaarta. Mitoitamme osaamisemme kokonaisvaltaiseksi IPR-kumppanuudeksi tai hoidamme yksittäisiä IPR-salkkuja ja -toimeksiantoja. Perehdymme asiakkaan liiketoimintaan, jotta voimme auttaa rakentamaan IPR-omaisuutta, jolla on suunta ja tarkoitus.

Arvot

Yhdessä työstämämme arvot muodostavat yrityskulttuurimme koossapitävän voiman:

Meillä Berggrenillä tekemisessä on innostusta ja energiaa

Meillä Berggrenillä investoimme huippuosaamiseen

Meillä Berggrenillä tavoittelemme asiakkaillemme menestystä

Meillä Berggrenillä iloitsemme yhdessä onnistumisesta!

Omistautuneisuuden rakennuspalikat

Berggrenläiset pääsevät työskentelemään loistoideoiden parissa ja saavat kollegoikseen alan parhaimpia asiantuntijoita. Meillä kehitytään asiakkuuksiemme ja vauhdikkaan tiimityön imussa oman alansa huippuosaajaksi. Arvojemme mukaisesti meillä investoidaan huippuosaamiseen ja iloitsemme yhdessä onnistumisista.

Innostavaa yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Uuden strategiamme tavoitteena on luoda yhtiölle innostava päämäärä ja suunnitelma sen saavuttamiseen. Strategiaprosessin ensiaskeleet otettiin yhdessä koko henkilökunnan kanssa mahdollisuuksien tunnistamisella mm. pelillistämisen kautta. Siitä edettiin valintoihin ja priorisointeihin ja koemme, että henkilöstö on alusta alkaen osallistamisen ansiosta ollut strategian painopistealueisiin ja teemoihin vahvasti sitoutunut.

Yhteishenkeä vahvistetaan vuoden mittaan kokoontumalla säännöllisesti aamukahvitilaisuuksiin ja kerran vuodessa Berggren Miittiin. Henkilöstöä haastetaan osallistumaan urheilutapahtumiin ja taukoliikuntatempauksiin ja keskinäinen kannustaminen onkin yksi yrityskulttuurimme ominaispiirteitä. Strategian lisäksi henkilöstömme oli innolla myös työstämässä arvojemme, joiden mukaisesti tekemisessämme on innostusta ja energiaa!